úterý 4. června 2019

Jak se má řezat bambusový roletový materiál zesílený vláknem?

Bambusový roletový materiál zesílený vláknem se většinou používá na výrobu bambusových rolet. Bambusová roleta je přírodní stínidlo, které je složeno z přírodních bambusových prutů. Nicméně, použití tohoto materiálu není omezeno jenom na bambusové rolety. I tento materiál lze mnohostranně využít. Je vhodným materiálem pro rohož, dekoraci bytu nebo výplň dveří. 
Požádejte o bezplatné vzorky bambusových obkladu:
https://www.wallcovering.naturtrend.com/sample-pack.php?s=cs
Ať už zvolíme kterékoli využití, je jisté, že budeme muset materiál řezat. Můžeme materiál objednat v potřebných rozměrech, ale je potřebné pak zaplatit cenu řezání. Pro toho, kdo chce řezat materiál sám, zde najde několik tipů.

Materiál je možné řezat dvěma způsoby. Jednak můžeme řezat materiál kolmo nebo podél prutů. 



U posledně zmíněného nelze vlákno jednoduše rozřezat mezi pruty. Protože bambusový materiál je zesílen vláknem, drží je tedy provázek, při rozřezání by se materiál mohl rozpadnou. Právě proto je potřebné před samotným řezáním natřít lepidlem na dřevo 1-1cm nalevo a napravo od místa řezu. Po uschnutí lepidla, je potřebné natřít i druhou stranu materiálu. Když uschne i druhá strana, teprve potom můžeme materiál řezat. 

K lepení použijme dvojnásobně ředěné lepidlo na dřevo. Nemusíme se obávat toho, že lepidlo je bílé a bude vidět po uschnutí na bambusovém materiálu, protože  po uschnutí bude lepidlo průhledné.



Při kolmém řezu můžeme použít krejčovské nůžky, nebo můžeme použít takovou pákovou řezačku, kterou lze najít i v kancelářích. S tímto můžeme nejjednodušeji a nejpřesněji odřezat nadbytečnou část materiálu poté, co jsme označili tužkou místo řezu.

Možnosti tedy jsou, abychom vytvořili bambusovou výplň v individuálních rozměrech, kterou můžeme dobře využít například jako výplň dveří, protože je jisté, že rozměrem bude vyhovovat k našemu nábytku.


Žádné komentáře:

Okomentovat